Nieuwe Fiesta opnieuw winnaar Rally in Monte Carlo!

29/01/2018

Mede dankzij de toezegging van Ford Motor Company om het M-Sport team in 2018 zowel financieel als technisch te blijven steunen, heeft het M-Sport team de Rally van Monte Carlo gewonnen. Deze toezegging was namelijk een belangrijke reden voor de Fransman Sebastien Ogier om bij het team te blijven.

Sebastien Ogier, regerend wereldkampioen, zorgde in de eerste Rally van het jaar voor een overtuigende overwinning, de vijfde keer dat hij dit evenement won. Een sterke openingsfase op vrijdag zag hem zijn voorsprong vergroten.

Toch was een overwinning niet vanzelfsprekend en bestond de race uit veel spannende momenten en zat concurrent Ott Tanak van het Toyata-team hem direct op de lippen. Ogier ging op vrijdagochtend snel van start, maar belande ’s middags in de greppel. Fans konden hem hier gelukkig uit bevrijden, maar dit zorgde wel voor kostbaar tijdverlies.

Op zaterdag zag Ogier minder problemen, ondanks de sneeuw en het ijs dat op die dag domineerde, en eindigde met een halve minuut voorsprong.

Ogier reed op zondag gehele race aan kop en pakte  met zijn Nieuwe Fiesta M-Sport de eerste etappeoverwinning van de WRC-rally.

Eindklassement

PositieCourierNationaliteitAutoTijd/Verschil
1Sebastien OgierFRANieuwe Ford Fiesta4u18m55.5s
2Ott TanakESTToyota+58.3s
3Jari-Matti LatvalaFINToyota+1m52.0s
4Kris MeekeGRBCitroen+4m43.1s
5Thierry NeuvulleBELHyundai+4m53.8s
6Elfyn EvansGBRNieuwe Ford Fiesta+4m54.8s
7Esapekka LappirFINToyota+4m57.5s
8Bryan BouffierFRANieuwe Ford Fiesta+7m39.5s
9Craig BreenFINIER+9m06.7s
10Jan KopeckyTSJSkoda+16m43.0s


Wilt u ook een beetje van het Fiesta-gevoel meekrijgen, bekijk dan onze nieuwe Fiesta's of bekijk onze promoties.

Meer informatie over de NEW FiestaContacteer ons

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws